Multifunkční tablety do bazénu 5v1 – moderní způsob úpravy bazénové vody

Výrobci bazénové chemie vycházejí vstříc provozovatelům domácích venkovních a krytých bazénů a finální podobu svých výrobků přizpůsobují tak, aby celý proces údržby bazénové vody v průběhu koupací sezóny byl z hlediska uživatele co nejjednodušší. Logickým vyústěním tohoto trendu je nová forma přípravků bazénové chemie – bazénové tablety. Na trhu najdete široké spektrum bazénových tablet, od jednosložkových po multifunkční, ať už se jedná o bazénové tablety na bázi aktivního chloru, kyslíku či bromu. Z široké nabídky bazénových tablet si mohou pohodlně vybrat provozovatelé malých, středních i větších domácích bazénů, protože výrobci bazénové chemie vycházejí uživatelům vstříc i různými typy velikostí jednotlivých tablet – obvykle si lze vybrat mezi 20 g a 200 g variantami jednotlivých typů tabletových přípravků, i když špičkoví výrobci a prodejci mívají v nabídce i tablety o hmotnosti 500 g pro zjednodušenou aplikaci tabletového přípravku do velkých domácích bazénů.

Pomyslným šampionem na českém trhu tabletových přípravků bazénové chemie jsou nepochybně tzv. Multifunkční tablety do bazénu 5v1. Jedná se o revoluční tabletový přípravek na bázi aktivního chloru, který díky svému unikátnímu složení a vysokému obsahu účinných látek zvládne péči o bazénovou vodu v průběhu celé koupací sezóny. Multifunkční tablety do bazénu 5v1 při pravidelném dávkování dle doporučení výrobce a zohlednění velikost (tj. objemu bazénové vody) Vašeho bazénu, zajistí v bazénové vodě optimální koncentraci aktivního chloru (doporučené rozmezí koncentrace je 0,3 až 0,6 mg/l, s maximem 1 mg/l), který efektivně oxiduje veškeré organické látky. Stejně spolehlivě Multifunkční tablety do bazénu 5v1 upravují hodnotu pH bazénové vody tak, aby se nacházela v intervalu 6,8 až 7,2, což je rozpětí, ve kterém veškeré přípravky bazénové chemie působí na bazénovou vodu nejúčinněji, a zároveň se jedná o hodnoty pH, při kterých bazénová voda působí šetrně na lidskou pokožku. Další speciální účinná složka Multifunkčních tablet do bazénu 5v1 spolehlivě stabilizuje v bazénové vodě přítomné ionty vápníku a hořčíku v rozpustné formě, takže nedochází ke vzniku nežádoucích inkrustů na stěnách bazénu a bazénovém příslušenství. V neposlední řadě Multifunkční tablety do bazénu 5v1 účinně působí na nežádoucí nečistoty v bazénové vodě, včetně obtížně odstranitelných nečistot v koloidní formě, tím, že mění jejich povrchový elektrický náboj a umožňují tak slučování nečistot do větších celků – vloček, které jsou následně z vody dobře odstranitelné na filtru bazénové filtrace. Díky tomu bude voda ve Vašem bazénu opět průzračná a jiskřivá. Další speciální účinnou složkou, kterou Multifunkční tablety do bazénu 5v1 obsahují, je flokulační činidlo, které zabraňuje řasám, přítomným ve vodním sloupci bazénové vody, přisednout na stěny bazénu a bazénového příslušenství.

Multifunkční tablety do bazénu 5v1 jsou nabízeny ve třech velikostních variantách. Varianta Mini zahrnuje tabletu o hmotnosti 20 g a je určena pro menší domácí bazény do objemu cca 15 m3. Varianta Maxi označuje tabletu o hmotnosti 200 g, vhodnou pro střední a vetší bazény. Pod označením Grande se skrývá tableta o hmotnosti 500 g, největší bazénovou tableta na trhu, vhodná pro ošetření bazénové vody ve velkých bazénech o objemu nad 30 m3.

Závěrem jen pár slov o tom, jak poznat kvalitní tabletový přípravek bazénové chemie. Na internetových portálech, sloužících ke porovnávání cen zboží, se občas objeví recenze od zákazníka, který po otevření balení tablet do bazénu zjistil, že polovina tablet je roztříštěná, drobí se a bazénové tablety nevábně páchnou. Je jasné, že se zákazník takové značce bazénové chemie již příště vyhne. Kvalitní tableta do bazénu na bázi aktivního chloru je kompaktní a bezprašná, díky tomu, že byla lisována za velkých tlaků. Tableta má ostré hrany, nedrobí se ani netříští. Mírný zápach organicky vázaného chloru je na místě, ale jakékoliv cizorodé pachy jsou nežádoucí. Balení tablet by nemělo obsahovat žádné úlomky. Během dopravy by za běžných podmínek nemělo dojít k poškození bazénových tablet uvnitř balení – pokud Vám někdo tvrdí opak, nejedná s Vámi seriózně.